Debby van Paridon

Deb Helpt

Debby van Paridon

Deb Helpt – www.debhelpt.nl

Accepteren kun je leren. Dat is het motto van Debby van Paridon van Deb Helpt. Zij helpt vrouwen om de regie in hun leven op te pakken voor meer vrijheid en energie. Ik fotografeerde Debby voor haar bedrijf op het strand van Katwijk en in Strandhuys Katwijk waar ik haar heb leren kennen als een gedreven, grappige en professionele vrouw. Bekijk een deel van haar foto’s en lees haar verhaal:

Vertel eens over jezelf en je bedrijf. Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Debby van Paridon, acceptatiecoach bij Deb helpt, en help vrouwen om de regie in hun leven weer op te pakken, voor meer vrijheid en energie. Mijn motto is #accepterenkunjeleren.

Mijn klanten hebben veelal te maken met (chronische) pijn of vermoeidheid, waardoor ze de regie kwijt zijn geraakt en in een negatieve spiraal terecht komen. De pijn of vermoeidheid komt steeds meer op de voorgrond, en dat is precies wat ze niet willen.

Ik coach deze vrouwen om de regie in het leven te pakken, te leven naar hoe zij willen leven, voor altijd vanuit hun gevoel te kunnen leven, zichzelf te accepteren en hierdoor in de #positievespiraal terecht te komen.

Wat maakt jou blij in het werk dat je doet?

Voor de professionaliteit van mijn onderneming, welke zich nu steeds meer online gaat begeven, is het belangrijk dat er mooie foto’s zijn die de uitstraling hebben van waar Deb helpt voor staat. Voor mij was het vooral belangrijk dat er rust, acceptatie, kracht, kwetsbaarheid, maar ook veel lol en energie in de foto’s zou zitten. Die foto’s heb ik al vaker proberen te maken, helaas altijd zonder succes, want ik ben niet zo een natuurtalent op beeld. Ik had dus echt een coachende fotograaf nodig die precies datgene in mij naar boven wist te halen en vast kon leggen.

Wat maakt jou blij in het werk dat je doet?

Mijn werk maakt mij gelukkig omdat ik mijn passie erin kwijt kan. Ik ben een ‘helper’ in hart en nieren, en ik kan in mijn werk de vrouwen écht helpen om de regie weer te pakken. Ondanks dat ik nog vrij jong ben, heb ik al een flinke weg afgelegd in mijn leventje; de weg die veel klanten van mij ook nog volgen. Ik weet hoe zij zich voelen, daardoor kan ik ze goed helpen. Mijn eigen ervaring brengt me nu juist eigenlijk heel veel en daar ben ik dankbaar voor. Dankbaar, omdat ik daardoor dit mooie werk kan doen.

Wat maakt jou blij in je leven?

Laat ik beginnen met dat ik een heel ‘down to earth’ en introvert persoon ben. Ik gedij enorm goed bij rust, en word blij van de kleine dingen in het leven. Maar waar ik écht gelukkig van word is onvoorwaardelijke liefde, onvoorwaardelijke liefde voor mezelf, onvoorwaardelijke liefde voor mijn partner, voor mijn zoontje en eigenlijk voor ieder levend wezen. Ik geloof enorm in respect, en daarmee bedoel ik respect voor alles en iedereen. En vanuit onvoorwaardelijke liefde, ontstaat dat respect. Als we op deze wereld elkaar, elkaars gedachtegoed en elkaars ‘way of life’ nou iets meer zouden respecteren, dan zou het leven mooier zijn. En hoe doe je dat? Ik denk door jezelf ook in te leven in de situatie van de ander te verplaatsen, zodat je snapt waarom iemand doet en denkt zoals hij doet en denkt.

Wat wil je in de wereld brengen?

Eigenlijk wat ik hierboven al beschrijf, onvoorwaardelijke liefde en respect, maar ook zeker acceptatie. Voor mijn klanten wil ik dat vooral brengen naar zichzelf toe. Als mijn klanten zichzelf veel meer gunnen, zichzelf veel meer lief hebben en hun lichaam en leven veel meer respecteren en accepteren, dan verandert hun leven. Het is makkelijk gezegd hoor, want hoe doe je dat eigenlijk? ‘Jezelf meer lief hebben’ of ‘jezelf accepteren’? Omdat dit lastige processen zijn, ben ik mezelf dit gaan afvragen en heb ik alle kennis en ervaring die ik hierover heb opgedaan gebundeld. Ik heb de Acceptatie Academie opgericht, waar ik mensen met deze processen help. Dit doe ik door zowel online programma’s als coaching, waarbij je door mij echt van begin tot eind geholpen wordt om deze processen te doorlopen.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Het beste advies wat ik ooit gekregen heb, is tegelijkertijd ook het slechtste advies op dat moment zelf geweest. Het advies kwam van bijna iedere arts of therapeut die naar mij gekeken heeft. Mijn lichaam is namelijk niet het makkelijkste lichaam, het reageert extreem gevoelig, waardoor ik eigenlijk iedere dag pijn heb. Iedere arts en therapeut die mij gezien heeft kon er vrij weinig mee, en geloof mij, ik heb er veel gezien. Vaak begonnen ze met goede moed, maar eindigden ze met “Ik denk dat het belangrijk is dat je gaat accepteren dat dit je lichaam is”. Dat was NIET wat ik wilde horen. Ik vertaalde wat zij zeiden naar: “Ga de rest van je leven maar achter de geraniums zitten”. Hoe kon ik accepteren dat ik als jonge vrouw van rond de 20 jaar amper kon bewegen, amper kon werken en zelfs een rollator nodig had? Accepteren zou niks voor mij zijn… Ik wilde net zolang zoeken totdat ik een oplossing had.

Aan alleen het advies jezelf en je lichaam te accepteren heb je niets. Inmiddels weet ik dat Accepteren wel de oplossing is en weet ik ook hoe ik het kan toepassen in mijn leven. En ik weet nu ook dat ik door de acceptatie eindelijk vooruit ging, dat ik door te accepteren veel minder pijn had en meer energie kreeg. Dat veranderde mijn leven drastisch.

Juist omdat ik zo goed weet hoe verschrikkelijk het is als artsen je ‘niet geloven’, of eigenlijk, als ze de oorzaak van je problemen niet weten te vinden. Juist omdat ik weet hoe erg graag je je hier niet bij neer wilt leggen. Juist omdat ik weet dat je alle dromen en plannen die je had, graag nog steeds wilt uitvoeren. Juist daarom kan ik iedereen adviseren om dit accepteren serieus te nemen. Het is het beste advies geweest ooit… maar ook het moeilijkste advies.

Welke tip heb jij voor andere ondernemers?

Wees lief voor jezelf en vertrouw op jezelf, voel goed aan of datgene wat je doet nog voor 100% bij je past,
en durf anders een nieuwe keuze te maken vanuit liefde voor jezelf en je werk.

Zichtbaar in Beeld met jouw Bedrijf?

Lees hier meer over een personality bedrijfsfotoreportage of begin gratis met de Zichtbaar in Beeld met je Bedrijf Challenge.

Hi, mijn naam is Lia Remmelzwaal

Het is mijn missie om met fotografie vrouwelijke ondernemers in beeld te laten zien. Vrouwelijke ondernemers die vanuit hun hart ondernemen en bezig zijn met werk dat de wereld een stukje mooier, beter en prettiger maakt.

Denk aan alles wat bijdraagt aan een bewust, gezond en gelukkig leven. Zodat zij vertrouwen en herkenning creëren bij hun potentiële klanten. Zichtbaarheid is de key om je missie en je werk te delen en te verspreiden.

Dit alles doe ik op een enthousiaste, open en ongedwongen manier.