Personal Branding Fotoshoot met Stefanie Viëtor

Eigenaresse Kindercoach Haarlem | Coaching en Kinder- & Jeugdtherapie

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik altijd fijne fotoshoots heb. Echt hoor! Zo ook weer met kindercoach Stefanie Viëtor. Zij woont in een prachtig huis in Haarlem waar de dag begon met visagie en haarstyling door Sabrine Kasno. Stefanie is volop bezig met het ontwikkelen van een online programma. Zij leert ouders wat zij zelf kunnen doen om hun kind dat last heeft van perfectionisme te kunnen helpen. In de fotoshoot laten we terugkomen hoe het is om met Stefanie te werken, wat er in het programma komt en creëerden we een sfeer van vertrouwen, kennis, kracht, zachtheid én plezier.

 

Laat je inspireren door de beelden en het mooie interview met Stefanie Viëtor | Kindercoach Haarlem. 

Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Noordwijk - Haarlem - Amsterdam

Vertel eens over jezelf en je bedrijf. Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Stefanie Viëtor en woon met mijn man en twee tienerdochters in Haarlem. Ik heb veel interesses en hou bijvoorbeeld van zowel de stad als het platteland, van zowel Engeland als Italië, van zowel Prince als Pink, maar ook van stationery, koffie drinken, piano spelen, tekenen, reizen, sporten…

Daarnaast vind ik het een voorrecht om te mogen werken met kinderen en ouders in mijn praktijk voor Kindercoaching, Kindertherapie en ouderbegeleiding: Kindercoach Haarlem. Ik heb een juridische achtergrond en na vele jaren in de advocatuur en (later) werk met kinderen en moeders in onder meer (jeugd)gevangenissen (in Engeland), heb ik mijn 10 jaar geleden omgeschoold tot Kindercoach en Kindertherapeut.

Aanvankelijk werkte ik vooral met kinderen die te maken kregen met echtscheiding. Gaandeweg echter is mijn focus verschoven naar systemisch werk en kinderen die last hebben van perfectionisme.

Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Haarlem - Leiden - Noordwijk
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding - Haarlem - Leiden - Amsterdam - Fotograaf
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Haarlem - Amsterdam - Noordwijk - Leiden - Hillegom
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Haarlem - Amsterdam - Katwijk

Wat is de reden dat je een fotoreportage ging boeken voor jouw bedrijf?

De afgelopen jaren was het ontzettend druk in mijn praktijk. Veel vragen betroffen perfectionistische kenmerken bij kinderen. Terwijl de wachtlijst groeide, hoorde ik mijzelf in mijn praktijk dingen bespreken die voor veel ouders en kinderen op die wachtlijst óók al heel nuttig zouden kunnen zijn. Niet alles is immers maatwerk. (Dan zou er ook geen opvoedboek meer worden geschreven.)

Om die reden wilde ik een online-training op de markt brengen, om ouders te leren wat zij zelf kunnen doen om hun kind dat last heeft van perfectionisme te kunnen helpen. En daarbij kan ik Lia’s foto’s supergoed gebruiken. Ik zet ze in bij de marketing, in werkboeken, nieuwsbrieven. Overal!

Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf- Haarlem - Noordwijk - Leiden - Amsterdam
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Fotograaf voor ondernemers - Footshoot
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Fotograaf voor ondernemers - Haarlem - Leiden - Amsterdam

Wat maakt jou blij in het werk dat je doet?

Het is mijn missie om kinderen die dat nodig hebben weer lichter in het leven te leren staan. Hen te helpen weer beter op hun authentieke en vrije deel te durven vertrouwen, waardoor er weer ruimte komt voor nieuwsgierigheid, plezier en (zelf)vertrouwen.

Daarnaast wordt ik er blij van als ook ouders weer terug in het zadel komen wat hun ouderschap betreft. De ouders in mijn praktijk zijn ontzettend betrokken en vanwege mijn systemische benadering zet de begeleiding ook bij hen vaak van alles in beweging. Zo kan niet alleen het kind weer vooruit, maar het hele gezin. Hierdoor kan ik weer sneller naar de achtergrond.
Zo kan ik er heel blij van worden als de hulpvraag in de ogen van ouders eigenlijk al best groot geworden is, maar ze eigenlijk in één gesprek het vertrouwen in hun eigen kunnen en in hun kind weer terugvinden.

Naast mijn kennis zet ik daarvoor mijn empathisch vermogen en zeker ook humor in, zonder om de hete brei heen te draaien. Ik ben vrij direct en veel ouders vinden dat fijn.

Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Haarlem - Noordwijk - Leiden - Amsterdam - Katwijk
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Haarlem - Amsterdam - Noordwijk - Leiden

Wat maakt jou blij in het werk dat je doet?

Middels 1-op-1 coaching, ouderbegeleiding en binnenkort dus mijn eerste online training, probeer ik zo veel mogelijk kinderen te bereiken om hen te helpen weer met plezier en onbevangenheid nieuwe uitdagingen aan te gaan.

De kinderen in mijn praktijk vinden het fijn om te komen en verlaten vaak na een aantal afspraken weer met opgeheven hoofd mijn praktijk. Ouders houden vaak van mijn manier van communiceren (duidelijk, direct, met vertrouwen, empathie en humor). Mijn systemische benadering zorgt ervoor dat ook zij waar nodig in beweging komen, waardoor ik er weer zo snel mogelijk tussenuit kan!

Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Noordwijk - Haarlem - Leiden
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Haarlem - Amsterdam - Noordwijk
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Haarlem - Leiden - Noordwijk - Katwijk
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Haarlem - Amsterdam

Waar mag je jou voor wakker maken?

Een Prince concert. Maar ja….

Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding - Haarlem - Leiden - Amsterdam - Fotoshoot
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Haarlem - Noordwijk - Amsterdam
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Noordwijk - Leiden - Amsterdam - Haarlem

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Zoveel dagen, zoveel goede adviezen! Ik ben – naast het lezen over mijn vakgebied – dol op informatie over zelfontwikkeling en ondernemen.

Gister las ik ‘Take it by the day, don’t stress too much about tomorrow’. Die raakt wat ik ook met kinderen vaak bespreek: knip iets groots op in kleine stukjes: zo blijft het overzichtelijk en valt er vaker iets te vieren. Alleen met vandaag bezigzijn relativeert. Zo sta ik ’s ochtends vaak even stil bij de datum: het maar één dag in een enorme rij van dagen, weken, maanden, jaren. Anderzijds denk ik: het wel alléén vandaag die dag, dus laat ik er wat leuks van maken!

Maar ook de lessen die raken aan het systemisch werken, zoals bijvoorbeeld die gericht op het leren van het ‘aannemen’ van je ouders (met álles erop en eraan) en te voelen dat zij de énige juiste waren, hebben mij enorm geholpen om authentieker en dus lichter te kunnen leven.

Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Noordwijk - Haarlem - Amsterdam - Bollenstreek
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Noordwijk - Haarlem - Leiden - Amsterdam
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Haarlem - Amsterdam - Fotoshoot Coach
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Haarlem - Amsterdam - Noordwijk - Fotoshoot

Wat is jouw tip voor andere ondernemers?

Ga doen! Alleen zo kom je erachter wat en hoe je iets wilt of niet.

Én je hoeft het niet alleen te doen. Zoek iemand om mee te sparren, iemand om van te leren en iemand om bepaalde taken over te nemen.

Oh én: enjoy the ride! Het gaat niet om het eindpunt, want dat komt in feite nooit ; )

Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Haarlem - Leiden - Amsterdam
Lia Remmelzwaal Fotografie - Personal Branding Fotograaf - Haarlem - Leiden - Amsterdam - Noordwijk
Kom ook authentiek in beeld voor +klanten en +impact!

– Lees ervaringen met mij als fotograaf via deze pagina.
– Doe van 23 – 25 nov ’21 gratis mee met de Foto Business Challenge – Zichtbaar als Ondernemer 

“Make bold moves that your future self will thank you for”

 

GRATIS FOTO BUSINESS CHALLENGE

Zichtbaar als Ondernemer

Wil jij meer inzetten op social media en heb je daar veel beeldmateriaal voor nodig? Wil je nooit meer vastlopen met (net niet) foto’s voor je online zichtbaarheid? Is elke keer een fotograaf inhuren kostbaar?

Doe zeker mee met deze gratis 3-daagse FOTO BUSINESS Challenge – Zichtbaar als Ondernemer. Ik geloof dat je foto’s van een fotograaf heel goed combineert met foto’s die je maakt met je smartphone. Dit doe ik ook! Je hoeft alleen even te weten hoe!  Dát is precies wat ik je ga leren in deze challenge.
 

* indicates required
Foto Business Boost - Smartphone Fotografie & Storytelling