mini training
smartphone fotograferen & contentcreatie
dag 1 | fotograferen | Licht

stap 1

welkom bij de eerste dag van de mini training

Yes, we gaan van start met de eerste dag van de training. We gaan de aankomende dagen fotograferen, schrijven én leren plannen. Mogelijk ga je zelfs uit je comfortzone.

Here we go...

fotograferen = ‘schrijven met licht’

Wist je dat fotograferen letterlijk betekent ‘schrijven met licht’? Licht is het belangrijkste onderdeel om tot een goede foto te komen. Voor mij is natuurlijk daglicht hét licht waarbij je de mooiste foto’s maakt. In de video vertel ik je over het belangrijkste onderdeel in fotografie: Licht. 

stap 2

de opdracht

De opdracht voor vandaag: maak een foto van jezelf met natuurlijk daglicht

Om een mooie foto te maken met je smartphone raad ik je aan om de camera op de achterkant van je telefoon te gebruiken. Deze camera is beter van kwaliteit. Het is natuurlijk lastiger fotograferen, omdat je jezelf niet kunt zien, maar maak gebruik van de volgende mogelijkheden. 

1) Kies eerst de plek waar je de foto wilt maken en kijk goed naar het natuurlijke licht. Waar zie je voldoende licht de ruimte binnenkomen? Of wandel lekker naar buiten.   
Met de camera op de voorkant van je telefoon, kun je zien wat het licht doet voor jouw foto. Waar ben je? Wat doet het licht? Hoe ziet de achtergrond eruit? Leer te observeren. Maak dan de foto met de camera aan de achterkant van je telefoon. 

2) De opties om zelf te fotograferen met de camera op de achterkant van je telefoon

  • Gebruik een selfiestick om de foto te maken. 
  • Wil je meer afstand creëren? Met een tripod kun je jouw telefoon handig neerzetten. Maak gebruik van de selftimer om foto’s automatisch te laten maken. De selftimer vind je bij de instellingen van je camera-app. 
  • Heb je geen selfiestick of tripod? Laat je telefoon ergens tegenaan leunen. Heb je de juiste hoek? Stel de selftimer in en druk op de ontspanknop. Ga op de juiste plek zitten én poseer. 
  • Je kunt ook je telefoon vasthouden en gebruik maken van de knop aan de zijkant van je  telefoon om een foto te maken. Zorg er wel voor dat je je telefoon goed stilhoudt.
  • Vraag iemand die in de buurt is om de foto te maken! 🙂  

3) Vergeet niet dat het in het begin aandacht vraagt. Je foto is niet direct perfect! Fotograferen is veel oefenen, kijken naar wat je gemaakt hebt en hoe je dat kunt verbeteren. Dat is heel normaal. Probeer het gewoon weer opnieuw. 

stap 3

deel je verhaal

Heb je de foto gemaakt? Deel jouw foto online via Instagram, Instagram stories, Facebook en LinkedIn en vertel vandaag ‘wie jij bent en waarom jij doet wat je doet’. Ik ben benieuwd naar je verhaal! 

  • TIP: gebruik hashtags bij de foto die je op Instagram plaatst. Hiermee kun je jouw bereik vergroten. Gebruik hashtags die passend zijn voor jouw bedrijf. Een hashtag kun je helemaal onderaan je verhaal plaatsen of in een comment. 

Ik wil je heel veel plezier wensen en ik zie je zichtbaar in beeld online!

Liefs,
Lia

 

Follow @Instagram