mini training
Smartphone fotograferen & contentcreatie
dag 3 | fotograferen | flatlay

stap 1

de derde dag van de mini training, goed dat je er bent!

Super dat je al tot hier bent gekomen! 

Weet je? Het kan zijn dat jij niet elke dag je gezicht wilt laten zien. Dat is helemaal ok! Het is juist leuk om af te wisselen met ander type beeld. Zeker voor je instafeed! 

Vandaag gaan we daarom een flatlay maken. Een flatlay is een foto die recht van boven of iets schuin is gefotografeerd. Dit type foto’s zijn ideaal om te fotograferen met je smartphone en ook in te zetten als ondernemer. 

Er is iets wat heel handig is aan een flatlay: je kunt veel beelden fotograferen binnen 1 shoot. Hiermee kun je dagen of weken vooruit. Ideaal! Als ondernemers zijn we vaak druk en als we tijd kunnen besparen, dan doen we dat natuurlijk. Tijd = kostbaar. 

Maar hoe en waar begin je met een flatlay? Ik geef je vandaag de basic stappen waarmee jij heel eenvoudig een flatlay maakt voor je bedrijf. Je leert er alles over in de video. 

stap 2

de opdracht

De opdracht voor vandaag: maak een flatlay

Kies voor voorwerpen die een verhaal vertellen. Een verhaal over jouw bedrijf, wat je gebruikt in je bedrijf, wat jou inspireert of waar je van houdt. 

Nog even alle stappen uit de video op een rij:

  1. Kies het hoofdvoorwerp van je flatlay
  2. Kies een ondergrond die jouw hoofdvoorwerp eruit laat springen
  3. Kies een aantal ondersteunende props uit 
  4. Maak een mooie compositie
  5. Voeg eventueel diepte toe aan je flatlay
  6. Gebruik natuurlijk licht bij het fotograferen

Experimenteer met de voorwerpen die je hebt voor je flatlay. Het is heel normaal dat de styling even aandacht vraagt. Daarna kun je veel beelden tegelijk fotograferen door een prop toe te voegen, weg te halen, dichtbij of van veraf te fotograferen met je camera. 

stap 3

deel jouw verhaal 

Heb je de foto gemaakt? Deel jouw foto online via Instagram, Instagram stories, Facebook en/of LinkedIn en vertel vandaag ‘een verhaal wat passend is bij jouw flatlay’. Waar houd jij je mee bezig in je werk? Wat maakt dat je op die manier werkt? Wat doet dit voor jouw klant? Of vertel waar je van houdt, wat je inspireert en wat het voor je doet. Stel aan het einde van je bericht je klant ook de vraag waar hij/zij van houdt of geïnspireerd door raakt. Zo kun je de interactie aangaan. 

Ik wil je heel veel plezier wensen en ik zie je flatlay online! 

Liefs,
Lia 

 

Follow @Instagram