Styling tips voor jouw Personal Brand Fotoshoot

 

Styling tips voor jouw Personal Brand Fotoshoot

Ok, (stel) je hebt een personal brand fotoshoot geboekt en de datum staat al bijna voor de deur. Je kijkt in je kledingkast en denkt ‘ja-ha, wat moet ik eigenlijk aan?’. Yes, ik herken het! Want welke kleding komt goed over op de foto? Welke kleuren staan mij goed? En past bepaalde kleding wel bij wat ik wil uitstralen? En hoe komt het over op mijn ideale klant?

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat je helemaal jezelf bent, maar dat je wel iets draagt waar jij er geweldig in uitziet en je goed in voelt. Dus zie jouw moment van kledingkeuze echt als een mogelijkheid om plezier te hebben in de voorbereiding naar je fotoshoot. En probeer lekker verschillende outfits uit.

Laat je vooral niet verliezen in ‘hoe het hoort’ of het ‘business’ idee, want uiteindelijk wil je kleding dragen die je aan jouw ideale klant wilt laten zien. Dus vraag jezelf af ‘wie is mijn ideale klant en hoe wil ik op hem of haar overkomen?’. Houd deze vragen altijd in je achterhoofd. Om je op weg te helpen, heb ik hieronder een aantal tips over kleding en kleurencombinaties zodat jij het meest uit je personal brand fotoshoot haalt.

Variatie

Neem een diversiteit aan kleding mee (lange en korte mouwen, t-shirts, truien, spijkerbroek, rokjes, jurkjes, jasjes etc.). Hoe meer je bij je hebt, hoe meer je ermee kunt spelen en kunt kiezen. Je wilt niet terugkijken op de fotoshoot en denken van ‘had ik dat jurkje maar aangedaan’. Neem liever te veel mee dan te weinig en houd rekening met de seizoenen.

Kleurenpalet

Als je weet wat je wilt uitstralen op de foto’s en wat je met de foto’s gaat doen, helpt een kleurenpalet je om een fotoserie tot een geheel te maken. Houd een aantal basiskleuren aan. Maak hier gebruik van en wijk een beetje af met meerdere tinten van dezelfde kleur. Pinterest is een handige tool om inspiratie op te doen voor kleurencombinaties. Ik heb alvast een bord voor je gemaakt op mijn Pinterestpagina. Klik hier en laat je inspireren.

Accessoires

Neem sjaaltjes, jasjes, hoedjes, tassen, bloemen en alles mee wat jouw persoonlijkheid laat zien. Onthoud dat personal brand fotografie helemaal gaat om het vastleggen van JOU! Plus, op die manier breng je extra variatie aan in je foto’s.

Textuur en laagjes

Wat het altijd goed doet? Textuur zoals breiwerk/knitwear. Ook laagjes kleding werkt heel goed en zo heb je direct al twee outfits om in te fotograferen (vestje aan, vestjes uit). Ideaal!

Logo’s, tekst en graphics

Drukke prints, merknamen, quotes etc. kunnen een enorme afleiding zijn van waar het in de foto om gaat. Wees je ook bewust van de boodschap van tekst en logo’s. Ga liever voor foto’s die tijdloos zijn en die je op vele manieren kunt inzetten.

Donkere en lichte kleuren

Donkere kleuren brengen de aandacht meer naar het gezicht en zorgen dat je er dunner uitziet. Dit betekent niet dat je alleen maar zwart moet dragen, integendeel! Zwart geeft namelijk ook een donker vlak op de foto, is formeler en brengt meer afstand. En ja, je raadt het al: lichte kleuren zijn meer informeel dan donkere kleuren.

Kleurenanalyse

Wist je dat er kleuren zijn die het beste bij jou passen? Er zijn kleurstylisten die kijken naar jouw combinatie van huid, haar en ogen. Aan de hand van een analyse komen ze tot jouw ideale kleurencombinatie. En dit geldt zowel voor kleding als make-up.

Zelf heb ik hier alleen ervaring mee met mijn docente Frans van de middelbare school. Ik zat in een klas van 5 meiden en 2 jongens. Ze vertelde ons eens dat ze kleurenanalyses deed en dat wilden wij wel een keer tijdens de les (off course). En yes, dat ging ze een keer doen. Ik zat voor een spiegel en ze hield lappen stof bij m’n gezicht. Daardoor kon ik heel goed zien en vergelijken wat een kleur met mij deed. Ik draag dus graag groen, want dat pas goed bij me (en is ook nog eens mijn favoriete kleur!). En geen geel, want dat maakt mijn gezicht ‘flets’. Mocht je dit interessant vinden voor jezelf dan zou ik zeker even ‘kleuranalyse’ intikken op Google. De juiste kleuren bij je gezicht kunnen veel voor jou en een foto doen. Ga tijdens je kledingkeuze ook even voor je spiegel staan en houd kleuren net onder je gezicht en kijk wat het met je doet.

Welke stijl, kleur, outfit je ook kiest, voel je mooi! Het belangrijkste is dat je je fijn en prettig voelt in de outfit van je keuze. Dan straal je dit ook uit op de foto’s.

Download gratis checklist + 5 gratis foto’s 
Voor de voorbereiding van een Personal Branding Fotoshoot.

Bij aanmelding kom je op de emaillijst van mijn nieuwsbrief en zal ik je zo nu en dan een nieuw blogartikel sturen met tips, ideeën of een fotoshoot. Je kunt je altijd weer uitschrijven. Geen email ontvangen na aanmelding? Kijk ook even in je spam-inbox. 

Hi, mijn naam is Lia Remmelzwaal

 Mijn droom is dat jij het leven kan léven. Naast dat ik geloof dat je jezelf mag laten zien, waar je voor staat met je bedrijf en jij je ruimte in mag nemen.. wil ik dat jij met geweldige foto’s geld verdient met jouw bedrijf. Je bent online zichtbaar, je komt professioneel over en daarmee vergroot je het vertrouwen van je klant die voor jou gaat kiezen. 

Je verdient geld én je leeft óók je verlangen: anderen begeleiden op hun pad. Het is een win-win-win voor iedereen! Uiteindelijk komt het neer op het leven léven! Zoals jij dat wilt. Create a life you love

Ik geloof dat een fotoshoot empowering, gezellig, relaxed, vol plezier en een echte samenwerking is. Don’t take my word for it, lees de lieve woorden van andere vrouwelijke ondernemers.

 

Meer weten over mij? Klik hier >