Welke props kun je inzetten voor jouw Personal Branding Fotoshoot?

Props, wat zijn het eigenlijk? Props zijn attributen die je gebruikt voor je personal branding fotoshoot. Ze kunnen bijvoorbeeld een verhaal versterken die je wilt delen, je persoonlijkheid laten zien of waar je van houdt. Is het je opgevallen dat in branding fotoshoots ondernemers vaak dingen aan het doen zijn? Ze drinken een lekker kopje koffie in een koffietentje, zijn aan het werk achter een laptop of lezen een boek.

 

Mocht je nog niet bekend zijn met Personal Branding Fotografie: het is een combinatie van portretten en lifestyle foto’s die speciaal op maat zijn gemaakt voor jou en jouw bedrijf. De beelden laten o.a. zien wie jij bent (karakter, persoonlijkheid), hoe het is om met jou te werken en wat jouw interesses zijn. Hiermee kun jij je online professioneel presenteren met jouw individuele verhalen en jezelf op die manier verbinden met en betrokkenheid creëren bij jouw klant. 

Props vormen een belangrijk onderdeel in een Personal Branding Fotoshoot. Hieronder vind je een inspiratielijst van props die je kunt gebruiken voor jouw fotoshoot. 

Laptop, tablet, mobiele telefoon

Yes, deze foto’s heb je vast weleens gezien? Het laat o.a. zien hoe je aan het werk bent. Dit kan thuis zijn, in je praktijk of op een andere mooie plek. Stel je biedt online gesprekken aan op je website en je wilt graag een foto naast het contactformulier plaatsen om een gesprek aan te vragen, dan zou dit een vertellende foto zijn. Of je bent een businesscoach en je werkt vaak samen met je klant achter een laptop. Zo laat je precies zien hoe dat eruit ziet. En als je ook nog eens een figurant hebt, kun je de interactie laten zien. Je kunt ook wandelend over straat in gesprek zijn aan de telefoon. Of je leert anderen om filmpjes te maken met een telefoon. Je kunt het zo eenvoudig in beeld brengen voor jouw klant.  

Een mooie mok of glas

Heb jij een favoriete mok? Of een beker met een inspirerende tekst erop? Maak er gebruik van! Een mok op zich kan al een verhaal vertellen. Superleuk om je te fotograferen op een fijne bank waar je van je koffie geniet.

Mooie stationery, pennen, dagboek

Het is altijd een goed idee om mooie stationery te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een foto waarbij je in jouw dagboek aan het schrijven bent, een close-up van je handen of een flatlay van jou persoonlijke spulletjes.

Je huisdier!

Jaaa, wie vindt dieren nou niet leuk?! Als je een hond, een kat of een ander lief dier hebt, brengt dit zoveel persoonlijkheid en verbinding in een foto. Én het roept ook nog eens vertrouwen op.

 

Een prachtige bos bloemen of een vaas met mooie bloemen

Stel je maar eens een foto voor dat je op de markt aan het wandelen bent met een tas in de ene hand en geweldig blos bloemen in de andere hand. Of er staat een vaas met mooie bloemen op je bureau. Het zijn hele mooie sfeermakers voor je website of instagram feed.

 

Boeken en tijdschriften

Welke boeken inspireren jou? Wat voor genre boeken lees je graag? Of misschien lees je wel jouw favoriete tijdschrift op je mooie lichte bed. Je kunt hier heel goed je persoonlijkheid mee laten zien en tegelijkertijd een verhaal vertellen. 

 

Een lunch of smoothie

Ja, natuurlijk! Lekker lunchen op een leuke plek. Dat doe je vast weleens? Of met een smoothie in de hand op de foto in een mooie keuken. Ideaal om te delen met je volgers en daar jouw verhaal bij te vertellen.  

Een fotoframe of foto’s / fotoboek van een vakantie

Een fotoframe kun je heel goed gebruiken om achteraf een quote in te plaatsen. Of wat dacht je van een fotoboek waar je doorheen bladert van die fantastische vakantie? Vertel je volgers over wat die vakantie met jou heeft gedaan. Hoe jij je voelde. En of dat herkenbaar is. Interactie gegarandeerd!

Een handtas

Je handtas kun je mooi gebruiken als je door leuke straatjes loopt zoals in Haarlem of een andere leuke stad of dorp. Fijn om iets in je handen te hebben!

En wat dacht je van een muziekinstrument, een yogamat, een meditatiekussen of je favoriete flesje water waar je altijd uit drinkt. Een bellenblaas, glitters, ballonnen, stenen, zand. Noem maar op. Als het bij je past, use it! Het zijn allemaal attributen die je foto kunnen versterken en waarmee je verhalen kunt vertellen.

Ik hoop je met dit artikel een idee te geven van props die je kunt gebruiken voor jouw personal branding shoot. Samen met jou zal ik dit ook altijd bespreken tijdens een persoonlijk gesprek waarin we jouw fotoshoot uitgebreid doornemen.

Heb je interesse om een (nieuwe) beeldbank te laten maken voor jouw bedrijf? Je kunt vrijblijvend contact met me opnemen via het contactformulier. We bespreken waar je nu staat, waar je tegenaan loopt en of ik je daarbij kan helpen.

Download gratis foto’s 

Meld je aan voor de beeldcollectie!

Gebruik de foto’s helemaal vrij voor je online zichtbaarheid. De beeldcollectie breid ik steeds weer uit met nieuwe beelden. Denk aan foto’s in de natuur, quotes, stationary etc. Schrijf je hieronder in. 

Lia Remmelzwaal Fotografie Fotoshoot Ondernemers Personal Branding Lifestyle Influencer (20 of 71)
Hi, mijn naam is Lia Remmelzwaal

Mijn droom is dat jij het leven kan léven. Naast dat ik geloof dat je jezelf mag laten zien, waar je voor staat met je bedrijf en jij je ruimte in mag nemen.. wil ik dat jij met geweldige foto’s geld verdient met jouw bedrijf. Je bent online zichtbaar, je komt professioneel over en daarmee vergroot je het vertrouwen van je klant die voor jou gaat kiezen. 

Je verdient geld én je leeft óók je verlangen: anderen begeleiden op hun pad. Het is een win-win voor iedereen! Uiteindelijk komt het neer op het leven léven! Zoals jij dat wilt. Create a life you love

Ik geloof dat een fotoshoot empowering, gezellig, relaxed, vol plezier en een echte samenwerking is. Don’t take my word for it, lees de lieve woorden van andere vrouwelijke ondernemers.

Meer weten over mij? Klik hier > 

PS:

Volg jij me al op Instagram? Voor mooie personal brand beelden, lees waardevolle tips en bekijk leuke stories!