3 tips om natuurlijk over te komen op personal branding foto’s

3 tips om natuurlijk over te komen op personal branding foto’s

Wat ik eigenlijk altijd hoor als ik vraag naar wat je graag terug wilt zien op de personal branding foto’s is: ‘mezelf’. Ik kan bijna zeggen dat dit het eerste antwoord is van elke vrouwelijke ondernemer of business koppel die ik heb gefotografeerd.

En yes, dat is ook precies wat ik graag wil vastleggen.

Maar wat kun je o.a. doen om natuurlijk over te komen op een foto? Want uit onderzoek blijkt dat als wij als mensen het gevoel hebben dat we geobserveerd worden (als in; er is een camera op je gericht, er staat een fotograaf achter én er zijn ook andere mensen op de locatie), we sociaal wenselijk gedrag gaan vertonen. Zou dit ook opgaan bij het laten maken van foto’s? En daarbij komt ook dat je je tijdens een fotoshoot enorm bewust wordt van je lichaam, je gedachten, je gevoelens.. 

Kun je dan echt jezelf laten zien?

Ik heb in ieder geval drie tips voor je op een rij gezet die je kunnen helpen. 

1. Begin met ontspanning en kom in je lichaam

Vooraf, tijdens of na de fotoshoot. Wat mij betreft mag je het op elk moment doen: even uit je hoofd komen en terug naar je lichaam. Hoe je dit kunt doen?

Adem vier tellen diep in door je neus, houd je adem even vast, en adem dan langzaam minimaal 6 tellen uit ( of meer zoals voor jou prettig voelt). Door het tellen zal je aandacht niet afgeleid worden door andere dingen, want je brein kan slechts 1 ding tegelijk aandacht geven. Hierdoor kom je meer in het moment. Er is even geen heden of toekomst. Je hoeft nergens over na te denken waardoor je als vanzelf meer in je lichaam komt. Adem een keer diep in, neem je schouders mee omhoog, en laat ze bij een uitademing als een zak aardappelen naar beneden vallen.

Probeer dit maar eens een aantal keer voor jezelf en beweeg op een gegeven moment je hele lijf om lekker los te komen. Of wrijf je handen over elkaar om contact te maken met je lichaam. Zorg voor het stromen van je energie en voel je vrij in de bewegingen die je maakt. Vanuit ontspanning en het loslaten van verwachtingen van jezelf, hoe iets hoort of wat anderen ervan vinden.

2. Voel je vrij in wat je doet, alsof er niemand naar je kijkt

Wat zou je doen als je alleen was en er niemand naar je kijkt? Misschien haal je je hand weleens door je haar. Staar je even naar buiten om weg te dromen naar de komende vakantie. Lees je een aantal berichtjes op je telefoon. Geniet je van de mooie lucht die je voor je ziet. Kriebel je even in je nek of op je hoofd achter je laptop. Kijk je even naar je handen. Speel je met je ketting. Of ga met je gedachten terug naar iets wat je ontzettend leuk vond. Voel je vrij in de dingen die je van nature doet.

 

3. Geef jezelf iets om te doen

Iets wat er tof uitziet op een foto of past bij je werk, kun je heel goed gebruiken om ‘iets mee te doen’. Neem een boek mee en lees deze ook écht. Heb je iemand om mee te kletsen? Luister ook echt wat diegene aan het vertellen is. Geef jezelf een knuffel of lach naar iemand op straat.

Wat heel goed werkte in de personal branding fotoshoot van Sandra Breure (blog komt binnenkort online) was om daadwerkelijk iemand te bellen. Zo belde ze haar partner op. Ze kletsten wat en ondertussen zag ik haar lachen, luisteren, op haar horloge kijken en maakte ik foto’s. Hoewel ze zich waarschijnlijk bewust was van het fotograferen, zag het er heel natuurlijk uit.

Met deze tips hoop ik je een stapje verder te helpen om natuurlijk over te komen op jouw personal branding foto’s. Voel dat je in het moment bent. Je hoeft alleen maar elke keer vriendelijk terug te keren naar datgene waar je mee bezig bent of naar je lichaam.

En wees gerust, je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Een fotograaf begeleid je hier ook in 🙂 

Schrijf je in voor de GRATIS minitraining Smartphone Fotograferen & Contentcreatie

Schrijf je in voor de GRATIS mini training Smartphone Fotograferen & Contentcreatie voor ondernemers. 

In deze 5-daagse training werk je aan de zichtbaarheid van jou en je bedrijf door het delen van jouw foto’s en verhaal.

Voor ondernemers die consistent aan online zichtbaarheid willen werken met geweldige foto’s om zo klanten aan te trekken en het werk te doen wat je het allerliefste doet. 

 

Hi, mijn naam is Lia Remmelzwaal

Als Personal Brand Fotograaf is het mijn missie om jou altijd professioneel in BEELD te laten zien bij jouw klanten. Zodat jij jezelf als personal brand kunt neerzetten, je (online) zichtbaarheid en vertrouwen vergroot en je bedrijf kunt groeien.

Ik geloof dat een fotoshoot empowering, gezellig, relaxed, vol plezier en een echte samenwerking is. Don’t take my word for it, lees de lieve woorden van andere vrouwelijke ondernemers.

Being visible = helping people ánd making money in your business.

Meer weten over mij? Klik hier > 

 

PS:

Volg jij me al op Instagram? Voor mooie personal brand beelden, lees waardevolle tips en bekijk leuke stories!