Personal Branding Fotoshoot met Janita Naaijer

Eigenaresse van Studio Align to Shine | Purpose driven branding, content & webdesign voor innerpreneurs | Visagie en haarstyling door Sabrine Kasno Visagie

Gedreven, inspirerend en met een enorme vriendelijke energie en creativiteit. Zij weet waar ze het over heeft: Janita Naaijer | eigenaresse van Studio Align to Shine. Zij boekte twee fotoshoots voor een kwart dag om vanuit aandacht en ontspanning beelden te creëren. Op de eerste dag fotografeerden we in de prachtige duinen bij Noordwijk waar we o.a.  haar zachte kracht, plezier en essentie laten zien. 

De volgende dag ontmoeten we elkaar bij de werkplek van Janita waar o.a. business, ambitie en creativiteit samenkomen. Laat je inspireren door de beelden en het mooie interview met Janita Naaijer! 

De ervaring van Janita

Voor de nieuwe branding en website van mijn bedrijf Studio Align to Shine was ik op zoek naar een fotograaf. Vanaf het allereerste contact wist ik dat ik goed zat bij Lia. Ze nam tijdens de intake alle tijd voor me, stelde exact de juiste vragen en was boven alles oprecht geïnteresseerd in mij en mijn bedrijf. Ook dacht ze goed mee over mijn branding en beeldstrategie. Hierdoor keek ik enorm uit naar de shoot en verwachtte ik er veel van.

Die verwachtingen zijn meer dan overtroffen! De twee fotoshoots die we deden in de duinen bij Noordwijk en op mijn werkplek bij coworking space VIBES waren dankzij Lia echt een feestje! Lia is een professional die haar vak verstaat en met veel passie en oog voor detail originele en sterke foto’s maakt.

Ze bezit daarnaast het talent om je tijdens een shoot helemaal te laten ontspannen zodat je jezelf kunt laten zien zoals je bent. Lia ontzorgt, geeft duidelijke aanwijzingen, houd je scherp en zorgt met haar flair en heerlijke gevoel voor humor voor een topsfeer. Dat zie je terug in de foto’s.

Ik ben ontzettend blij met het resultaat van de shoots. De foto’s die Lia heeft gemaakt laten het hele spectrum zien van wie ik ben en wat mijn expertise is. Dat ik mezelf herken in de beelden en me door de foto’s tegelijkertijd nog meer bewust ben geworden van mijn onderscheidende kracht, is een prachtig cadeau dat mijn business heeft verrijkt.

Een fotoshoot met Lia kan ik elke ondernemer aanraden die op zoek is naar beelden die raken en de juiste klanten aantrekken.

Wat beelden voor je website doen
Vertel eens over jezelf en je bedrijf. Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Janita Naaijer en ik ben eigenaar van Studio Align to Shine. Een bureau voor purpose driven branding, content & webdesign. Mijn klanten zijn innerpreneurs. Ondernemers die hun business willen runnen van binnenuit, zichzelf maximaal willen ontplooien en daarmee een positieve bijdrage willen leveren aan de wereld. En -voor mij héél belangrijk- daar ook serieus geld mee willen verdienen.

Na een studie psychologie en tien jaar te hebben gewerkt als freelance journalist voor onder andere de Volkskrant en Happinez.nl startte ik mijn bedrijf. Hierin komen al mijn interesses, kwaliteiten en ervaring samen. Dat ik met mijn hele zijn bevlogen ondernemers kan ondersteunen & inspireren, vind ik meer dan fantastisch.

Wat is de reden dat je een fotoreportage ging boeken voor jouw bedrijf?

De lancering van mijn nieuwe website stond op de planning. Hoewel ik zelf alle skills en ervaring in huis heb om websites te bouwen, merkte ik dat ik vastliep in het creatieproces. Toen ik bij mezelf te rade ging, bleek dat dit te maken had met het beeldmateriaal. Ik herkende mezelf daar onvoldoende in terwijl ik geloof en wéét hoe belangrijk het is om online zo goed mogelijk te laten zien wie je bent en waarvoor je staat. Een nieuwe shoot dus!

Wat maakt jou blij in het werk dat je doet?

Voor mij springen er twee zaken uit. Het eerste is het creatieve en analytische gedeelte van mijn werk. Als een innerpreneur bij mij aanklopt, volgt er als eerste een uitgebreide intake. Op basis daarvan orden ik alle informatie over de ondernemer, zijn of haar bedrijf en de ambities op grote vellen papier. Waar stroomt het? Waar zitten de belemmeringen? Waar bevindt de grootste potentie zich? En hoe kun je die vorm geven in een onweerstaanbare branding en winstgevend aanbod? Ik vind het heerlijk om deze puzzel te leggen en daar zowel mijn hoofd als intuïtie voor aan te wenden.

Het tweede wat ik fantastisch vind aan mijn werk is wanneer klanten zich meer bewust worden van hun waarde en daar concrete acties aan verbinden. Dat zij hun leven en business op alle fronten zo gaan inrichten dat het meer omzet, energie en vervulling geeft. Als je als ondernemer lekker in je vel zit en voldoende kunt investeren in je eigen ontwikkeling en die van je bedrijf kun je je klanten ook steeds meer waarde bieden.  

 

Wat maakt jou blij in je leven?

 

Het leven zelf! Telt dat ook? Ik ben een ontzettend nieuwsgierig persoon en ga van hele uiteenlopende onderwerpen aan. Alleen al het menszijn! Dat we allemaal verschillen en toch ook weer niet. Ik vind het magisch mooi. Verder word ik heel blij van tijd doorbrengen in de natuur en aan het strand. Ik ben net verhuisd naar Noordwijk en woon nu op tien minuten fietsen van zee. Als ik daar ’s ochtends in m’n eentje loop en de zon doorbreekt, voel ik me intens gelukkig en dankbaar. 

 

Wat wil je in de wereld brengen?

Plezier en bewustwording. Mijn grootste drijfveer in alles dat ik doe, is dat ik mensen bewust wil maken van wie ze werkelijk zijn. Ik wil ze in contact brengen met hun grootste potentie en hun ondersteunen en inspireren om hun talenten en kwaliteiten maximaal tot bloei te laten komen. Daarvoor is het nodig dat je jezelf kent, je schaduwstukken onder ogen komt en die integreert. Zo word je een steeds vollediger mens en kun je vanuit je purpose een bijdrage leveren aan het welzijn van anderen en de wereld als geheel. Maslow, een bekende psycholoog, noemt dit zelfactualisatie. 

 

Waar kun jij voor iemand betekenen?

Mijn grootste kracht is dat ik anderen gemakkelijk in contact breng met hun kern. Ik ben visionair ingesteld en zie snel waar iemands grootste potentie zit. Tegelijkertijd kan ik moeiteloos terugschakelen naar het hier en nu om te bepalen welke concrete acties er nodig zijn om een bepaald doel te bereiken. Als ondernemers mij inhuren, krijgen ze een alignment coach, business strateeg, sparringpartner en copywriter ineen. Ik begeleid je niet alleen bij het ontdekken van wat je écht wilt maar help je ook praktisch bij het vormgeven ervan. 

Waar kun je jou voor wakker maken?

Een reis! Het maakt niet uit waarnaar toe. Als ik op reis ben en kan schrijven ben ik het allergelukkigst. Voor een lekkere Magioni-pizza en fijn glas Chardonnay kom ik trouwens ook wel mijn bed uit….

Wat zijn jouw toekomstdromen?

Mijn grootste dromen hangen een-op-een samen met wat ik in de wereld wil brengen. Ik verlang ernaar om binnen tien jaar een groot internationaal publiek te bereiken met tips, tools en inspiratie om op een eigenzinnige manier tot zelfactualisatie te komen. Uiteindelijk zou ik graag een ngo willen starten die zelfontwikkeling mogelijk maakt voor jongeren die dat nog niet kunnen bekostigen. Als ik daarnaast voldoende creatietijd heb en ruimte om te reizen en te ontspannen met mijn partner en wellicht toekomstig gezin, zou dat helemaal fantastisch zijn. 

 

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? 

Vertrouw op je eigen helderheid. Het heeft zo’n dertig jaar geduurd voor ik die waarheid volledig heb kunnen omarmen. Ik heb een sterke intuïtie en voel goed aan wat er tussen de regels door speelt, maar niet wordt uitgesproken. Hierdoor ben ik als kind gaan twijfelen aan mijn eigen waarneming. Als je daar lange tijd mee doorgaat, verlies je uiteindelijk het contact met je eigen kern. De weg daarnaar terug was een hell of a ride maar heeft me uiteindelijk het grootst denkbare geluk gebracht: ik ben thuisgekomen in mijn eigen leven. Mijn sterke intuïtie, ooit de bron van veel verdriet, is nu mijn blessing.

Wat is jouw tip voor andere ondernemers? 

Als het starters zijn: ga aan de slag en lever waarde. Blijf niet eindeloos nadenken over je visie en missie, maar richt je in plaats daarvan op netwerken en sales. Doe een (pilot)aanbod aan drie klanten, vraag na afloop om feedback en een review en bouw daar op voort. Meer ervaren ondernemers raad ik aan om regelmatig bij zichzelf in te checken. Zijn je leven en business op dit moment nog zo ingericht dat ze jou en de klanten met wie je het liefste werkt aanzetten tot maximale groei en plezier? Zo niet, dan is het misschien tijd voor een goed gesprek met mij! 😉

Fotoshoot boeken voor jouw bedrijf? Lees ervaringen met mij als fotograaf via deze paginaHeb je interesse om een (nieuwe) beeldbank te laten maken voor jouw bedrijf? Lees hier mijn aanbod of neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. We bespreken waar je nu staat, waar je tegenaan loopt en of ik je daarbij kan helpen. Ik kijk er naar uit om je te spreken! 

“Make bold moves that your future self will thank you for”

 

Download meer dan 90 gratis foto’s uit de beeldcollectie

De beeldcollectie is een verzameling van foto’s die je gebruikt voor de promotie van je business. Hoe fijn om foto’s achter de hand te hebben die je altijd kunt gebruiken voor een nieuwe landingspagina op je website of als je even niks hebt voor je social media en je toch zichtbaar wilt zijn? Elke maand voeg ik nieuwe foto’s toe, zodat je altijd weer frisse, nieuwe content hebt naast je eigen persoonlijke foto’s!

Presets Lia Remmelzwaal Fotografie Lightroom
Hi, mijn naam is Lia Remmelzwaal

Mijn droom is dat wij het leven léven. Naast dat ik geloof dat je jezelf mag laten zien, waar je voor staat met je bedrijf en jij je ruimte in mag nemen.. wil ik dat jij met geweldige foto’s geld verdient met jouw bedrijf. Je bent online zichtbaar, je komt professioneel over en daarmee vergroot je het vertrouwen van je klant die voor jou gaat kiezen. 

Je verdient geld én je leeft óók je verlangen: anderen begeleiden op hun pad. Het is een win-win voor iedereen! Uiteindelijk komt het neer op het leven léven! Zoals jij dat wilt. Create a life you love

Ik geloof dat een fotoshoot empowering, gezellig, relaxed, vol plezier en een echte samenwerking is. Don’t take my word for it, lees de lieve woorden van andere vrouwelijke ondernemers.

Meer weten over mij? Klik hier > 

PS:

Volg jij me al op Instagram? Voor mooie personal brand beelden, lees waardevolle tips en bekijk leuke stories!

 

Lia Remmelzwaal Fotografie Fotoshoot voor Ondernemers-17