Hoe kun je Instagram gebruiken om je bedrijf te laten groeien

Instagram is een geweldig visueel kanaal om je klanten te bereiken en je bedrijf te laten groeien. Of je nu een lifecoach, businesscoach, designer of voedingsconsulent bent. 

In dit artikel vind je een aantal eenvoudige tips om je Instagram succesvol in te zetten. 

Sterke relevante foto’s – ook van jezelf!

Instagram is een visueel platform waar beeld een belangrijke rol speelt. Zorg voor kwalitatief goed beeldmateriaal. Ik geloof dat je professioneel beeld van een fotograaf goed kunt afwisselen met foto’s die je maakt met je smartphone. Ik ontwikkel momenteel een training waarin beeld, content en mindfulness samenkomen.  Wil jij op de hoogte blijven wanneer deze live gaat? Meld je dan even aan via deze link

Deel waardevolle content

Wat is de reden dat jij iemand volgt? Delen deze personen content die je interessant vindt? Het is belangrijk om waardevolle content te delen met je volgers. Content waar je volgers inspiratie uit kunnen halen. Of inzichten. Aha-momenten. Inspireer je volgers en gebruik foto’s die passen bij wat je vertelt. Post daarom niet alleen over jouw producten, maar vertel ook over jezelf en over het verhaal van je bedrijf. Vertel waarom je doet wat je doet, hoe je iemand kunt helpen, laat behind the scenes zien, waar je vrolijk van wordt en maak de koppeling met je lezer etc. 

Deel regelmatig

Zorg dat je regelmatig content deelt. Als het je lukt om elke dag een post te plaatsen, doe het gerust. Voelt het beter om per 2 dagen te posten. Prima. Voel wat voor jou prettig is, maar deel regelmatig en probeer het ook uit. Dan zie je wat voor het effect het heeft op het succes van jouw account. Wat als jij regelmatig jouw gezicht laat zien? Je wordt herkenbaar en bouwt vertrouwen op. Als jij ook nog leuke, goede content schrijft bij je posts dan blijft jouw échte klant geïnteresseerd. 

 

Happy Hashtags!

Door hashtags te gebruiken kunnen nieuwe mensen jou vinden. Onderzoek welke hashtags relevant zijn voor jou en jouw bedrijf. Maak ze ook passend bij de foto die je plaatst. Wanneer je nog aan het groeien bent, kun je prima 20 relevante hashtags gebruiken. Plaats de hashtags in je bericht of vermeld ze in de comments onder jouw bericht.

 

Maak een connectie

Stel vragen, reageer op anderen. Zorg dat je niet alleen zelf informatie deelt, maar dat je ook de interactie aangaat met andere instagrammers. Reageer op de content van anderen, maar ook als iemand een comment plaatst bij jouw foto. Die connectie is fijn en brengt je zichtbaarheid. 

 

Ontdek wat voor jou ideale postmomenten zijn

Voor de meeste bedrijven is dit in de ochtend (voor werktijd), tijdens de lunch en net na werktijd (onderweg naar huis bijvoorbeeld).  

Gebruik Instastories

Instastories zijn op dit moment echt populair. Je kunt foto’s laten zien, vragen stellen, filmpjes inspreken, leuke effecten gebruiken. Het geheim is om verdeeld over de dag een story te maken en dit te posten. Zo kom je altijd weer vooraan in de lijst van mensen die stories hebben gemaakt. De meeste recente stories staan namelijk vooraan. Ga ook hier weer de interactie aan. 

Ben jij er ook klaar voor om een fotoshoot te boeken en met Instagram je bedrijf te laten groeien ? Lees ervaringen met mij als fotograaf via deze paginaHeb je interesse om een (nieuwe) beeldbank te laten maken voor jouw bedrijf? Lees hier mijn aanbod of neem vrijblijvend contact met me op via het contactformulier. We bespreken waar je nu staat, waar je tegenaan loopt en of ik je daarbij kan helpen.

 

“Make bold moves that your future self will thank you for”

 

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Hi, mijn naam is Lia Remmelzwaal

Mijn droom is dat wij het leven léven. Naast dat ik geloof dat je jezelf mag laten zien, waar je voor staat met je bedrijf en jij je ruimte in mag nemen.. wil ik dat jij met geweldige foto’s geld verdient met jouw bedrijf. Je bent online zichtbaar, je komt professioneel over en daarmee vergroot je het vertrouwen van je klant die voor jou gaat kiezen. 

Je verdient geld én je leeft óók je verlangen: anderen begeleiden op hun pad. Het is een win-win voor iedereen! Uiteindelijk komt het neer op het leven léven! Zoals jij dat wilt. Create a life you love

Ik geloof dat een fotoshoot empowering, gezellig, relaxed, vol plezier en een echte samenwerking is. Don’t take my word for it, lees de lieve woorden van andere vrouwelijke ondernemers.

Meer weten over mij? Klik hier > 

PS:

Volg jij me al op Instagram? Voor mooie personal brand beelden, lees waardevolle tips en bekijk leuke stories!

 

Download meer dan 90 gratis foto’s uit de beeldcollectie

De beeldcollectie is een verzameling van foto’s die je gebruikt voor de promotie van je business. Hoe fijn om foto’s achter de hand te hebben die je altijd kunt gebruiken voor een nieuwe landingspagina op je website of als je even niks hebt voor je social media en je toch zichtbaar wilt zijn? Elke maand voeg ik nieuwe foto’s toe, zodat je altijd weer frisse, nieuwe content hebt naast je eigen persoonlijke foto’s!

Presets Lia Remmelzwaal Fotografie Lightroom